Report issues using the Issue Tracker

This is one of the reasons I think the vote limit needs to be increased. Many issues are left to die simply because they can't be voted on from users having to prioritize what issue they think is more important. This is also why minor bugs like yours go years without being fixed. They don't get the attention they need.

It's counter productive. This is probably some really simple logic error in the client, that could perhaps be fixed fairly trivially. Odds on it would take more time to write the regression tests than to fix the bug. Yet, fixing "minor" things like this would go a huge way towards good will in the community. People who are bringing this up lost something like four weeks (or more) of wait time getting faction modules, and this is being implicitly devalued by "the system" (after all, someone implemented "the system").
 
If they were addressing every voted-on issue and actively looking for more issues to fix, I'd agree that more votes would help.

But they're not - the voted issues are stacking up faster than they can identify and fix them. More votes would only compound that issue, while giving many people the illusion that they should be fixing the issues faster than they are, leading to an even more frustrated player base.

More votes will not make the process go any faster
 
update 7.01 released today.
i was doing an assassination mission and was fleeing the camp from the guards when the servers wen down... after the update i called an apex shuttle to go to the station where i have my ship parked, but the apex shuttle won't leave the place where it landed... frameshift drive cancelled it says... i don't know if it's a bug but i called another one shortly after and the same problem happened again... i'm in the Dharai A 3 planet, just outside the Franklin Mineralogic Complex... Strange thing...
 
Suddenly unable to outfit items moved to my Fleet Carrier after Update 7. Initiated items tansfer to FC, shows up in stored items, but when I go to outfitting they do not show up and even the hardpoint diasappears (Horizons). In Odyssey the items do not even show up in stored items? Is this a new /known error/bug???
 
Last edited:

Ozric

Volunteer Moderator
Someone has gone through and manually expired a load of issues, around the release of Update 7, rather than the "automatic expiry after 30 days if the requirements are not met"

Of the latest cull that has taken place this is what my first page looks like. There are 8 "Expired" issues. Only 1 of them has actually expired. 1 is possibly still an issue, 3 are still issues, 3 have been fixed.
tempsnip.png


So not only are Frontier just manually expiring issues that haven't made the requirements if they're older than 30 days when they get around to doing it. They are also expiring issues that have genuinely been fixed. As a user, if I didn't know for certain those 3 issues (I know 2 for certain) had been fixed, I would think they are still an issue. All my issues except those four that are in the voting stage have been marked as "Expired". Can I really be bothered to spend ~5 minutes recreating each one of them that is still a bug currently in the game? Certainly not at the moment no.

Also as I'm here :) I raised this last year some time, but the Contributed issues page only shows 4 out of 48 issues, the Next/Previous buttons do nothing, and the issues displayed are ones I created not contributed to and are a couple of years old.
unknown.png
 
Greetings Commanders!

We are now excited to launch our new Issue Tracker! The Issue Tracker replaces our Bug Reporting forums and can be accessed here:

https://issues.frontierstore.net/

To report a bug simply log in with your regular Frontier account and click 'Submit Report'. You'll then be given all the steps you need to let us know about any issues you have experienced.

On this site you can:
  • Submit issues
  • Follow the status of your reports
  • See which issues have been reported by others
  • Vote on which issues matter most to you
  • Search for specific reports
  • Help contribute towards existing issues
With the launch of our new Issue Tracker the Bug Reporting forums will now be archived and all reports will now use the Issue Tracker.

Thank you for all your support so far and for helping raise awareness of the issues that are affecting your gameplay!
Nice idea but, sadly, I think this will not change the situation we are in, Bug reporting issues from the initial Alpha has made no impact as the 'bugs' are still there even after being reported as Fixed. they may seem small but like being given clearance to land BEFORE asking for it or settlement alarms NOT turning off when de-activated some actually ruin the game atmosphere. Black screen when leaving game is STILL happening. Update 7 has followed all the other updates by trying to 'firefight' issues that should have been rectified well before a 'final' release and actually succeed in creating new issues (since 7 I have had major fps issues in settlements, waiting 2-3 minutes listening to footsteps watching a black screen before being able to actually move, none of which I have encountered previously). I actually just 'fell' through the station floor after booking a taxi ( again not something I have ever had since starting odyssey).
Currently running Threat level 5 missions to re-activate settlement that do not have any threat whatsoever as no scavengers appear (I guess thats 'as intended?)
It's not my or anyone's system, well within spec for the game with up to date drivers. It's the game and if issues from the Alpha stage are still occurring after being reported then it's hardly surprising that players generally think 'What's the point?'
Not sarcasm but just a players impression of how gameplay is suffering due to a rushed release.

UPDATE : Now waiting for game to 'un-freeze' after trying to access inventory after landing (If I relog then all the lockers will be empty (what idiot thought that was a good idea?)) Oh wait even 'ESC' doesn't work, guess I'll just wait another 5 minutes till the server 'times out'.
 
Last edited:
Yea but the issue without votes tends to become expired
Votes apply to an issue that has already been confirmed - I thought expiration happened to issues that weren't confirmed in time (via enough "can reproduce" reports, not votes)

Maybe I'm on the wrong page?
 
Hey FDev, your issue tracker fails badly with Firefox. Problems range from page load timeouts to creating issues that can't be viewed. ("The issue could not be loaded.")

This has been brought up before. Would you please fix it?

It also offers a "back" link (for returning to the previous step in the reporting process) that deletes the user's previously-entered text from all the input fields. I don't know if this problem is Firefox-specific, but it's infuriating.
 
Last edited:
Greetings Commanders!

We are now excited to launch our new Issue Tracker! The Issue Tracker replaces our Bug Reporting forums and can be accessed here:

https://issues.frontierstore.net/

To report a bug simply log in with your regular Frontier account and click 'Submit Report'. You'll then be given all the steps you need to let us know about any issues you have experienced.

On this site you can:
  • Submit issues
  • Follow the status of your reports
  • See which issues have been reported by others
  • Vote on which issues matter most to you
  • Search for specific reports
  • Help contribute towards existing issues
With the launch of our new Issue Tracker the Bug Reporting forums will now be archived and all reports will now use the Issue Tracker.

Thank you for all your support so far and for helping raise awareness of the issues that are affecting your gameplay!
Sorry but this is a complete waste of time, since update 7 I and several other players have reported low FPS in settlements and Mauve Adder matchmaking server errors. On looking on the new issue tracker I was amazed to find that this low FPS since update 7 has been marked as 'FIXED'. WELL IT MOST DEFINATELY ISN'T FIXED!!!!
So explain again just how this 'new' issue tracker is different to the 'old' issue tracker because all I see are issues that are still a major gameplay issue being marked as fixed.
Is it any wonder people have given up. Help in raising issues affecting gameplay is a complete farce because nothing changes except the state of the report.
It would be nice if you could answer this question : How many time does an issue have to be submitted before it actually is fixed ? (issues from Alpha release marked as 'Fixed' are STILL an issue) and re-submitting the same issue does tend to be a waste of effort.

Edit update:
Looking again on the issue tracker for similar reported issues I found this reply under the issue title 'Low FPS performance following Odyssey update'

STATUS FIXED​

Greetings Cmdrs, With Navmesh optimisations now in place with Update 7, alongside a number of other changes, our code team is now looking at further optimisations with an immediate focus on motiongraph and a move from tiled to clustered lighting, slated for a release in Update 8, and further work underway for Update 9. As the main cause (nav mesh) of this report has been fixed, we'll be closing this report off. Regards, QA-Jack

Well update 7 is here with Navmesh optimisations and we still have FPS issues as reported so my next question is : How is this issue fixed ???????
 
Last edited:
Okay... since the last update, the shimmering on planets and settlements is ridiculous.
NPC's in ground combat zones are STILL frozen in place. This is random, though. Sometimes they don't move at all. Sometimes it's normal. Sometimes it takes until I take the first flag and *then all the NPC's start moving around. This has been like this since Odyssey launched. Still not addressed. It's extremely boring to fight a battle where the people don't move.
Random crash issues when leaving a planet still occurring.
And, your Issue Tracker isn't working out in any way that you had hoped.

Fix what you have before you add more things to break.
 
Really starting to hate this whole experiance, 'mauve adder' cannot connect to matchmaking server seem to be in vogue at the moment. Had just applied a power regulator to restore mission settlement and on attempting to switch it on I had the 'Mauve adder' error, of course when relogging I had lost the regulator so could not complete mission. (even if I had, thanks to those very nice FDev's the lockers and data links were now all empty ( Wonderful idea guys, really thought through)).
It is really at the stage now, after 7 updates ( most of which only seem to make matters worse) that Frontier should admit that they have released a complete farce of an upgrade, rushed to pamper to this 'space-legs' idea and tagged on a very basic FPS format which, to be honest, is badly in need of upgrading in itself. If I wanted a FPS game I would certainly play the likes of 'call of duty' that has improved gameplay, graphics etc and a much more stable server status.
The issue tracker is a joke with issues that are still causing issues from the early alpha days marked as 'Fixed'.
The idea of joining any future upgrade 'alpha' if Elite survives this or even pre-purchasing is just not going to happen after this mess.
 
I've gotten the "Mauve adder" error about 10 times this morning and the game seems broken. It lost my route on the galaxy map, tried routing to a star but none of the info appears, took a minute to say system scan complete with only one body in the system and was travelling from one star to the next and was getting discovery messages in the info pane.

Any idea when they are going to provide an update without having to use DownDetector: https://downdetector.com/status/elite-dangerous/

Edited for spelling...
 
I've reported an issue with dolphin shipkits inside cabin 3 times as the other 2 were closed one as fixed Jan and then expired in the next , both had screenshots to prove . Your bug tracker is flawed . And I believe other issues aren't being reported because of this .
 
Does anyone from FD ever respond in these threads?

Sometimes, yes. You can look for FDev employee posts here:

This thread is announcing that bugs should be reported to the (at the time new) issue tracker so expecting responses here is probably counterproductive.

You could try posting in the most recent patch thread, or just read through them to see if others are having similar issues.

I get Mauve Adder reliably if I am travelling in a friend's ship & they jump to supercruise, if they are in my ship it's fine for both of us so I assume some issue with them hosting the instance. There's a fan-made thread with tips on port forwarding stickied in Dangerous Discussion that could give you some suggestions for workarounds.
 
Top Bottom