Release ED ToolBox - A companion app

Ages ago now I increased the number of Galnet articles to 5. It seemed to work OK but recently I've noticed that article 4 at least seems to be stuck. What I mean by that is that I get new galnet articles 1, 2 and 3 but article 4 is always the (now ancient) "Freelance Report: Kick the Alien Race Concludes". Any thoughts on this? The other slightly odd thing is that it seems like I have to listen to them all twice before it will say "no new Galnet articles have been published since you last asked".
 
Ages ago now I increased the number of Galnet articles to 5. It seemed to work OK but recently I've noticed that article 4 at least seems to be stuck. What I mean by that is that I get new galnet articles 1, 2 and 3 but article 4 is always the (now ancient) "Freelance Report: Kick the Alien Race Concludes". Any thoughts on this? The other slightly odd thing is that it seems like I have to listen to them all twice before it will say "no new Galnet articles have been published since you last asked".
Unfortunately the service that provides the GalNet articles has put in place some limits. This means that the amount of articles retrieved will probably be no more than three from now on :( So your articles 4-5 will be stuck on whatever they were when they were last updated.

Limiting the GalNet articles to 3 from your end might fix the other problem too.
 
Is there any known recently issue with EDTB not sending coordinates to EDSM? In the last time I noticed several well known CMDRs sending lots of flightlog data without coordinates. Looks like EDSM support is setup correctly in EDTB, and coordinates are in the netlogs, but not reaching EDSM.
 

AnthorNet

Volunteer Moderator
Is there any known recently issue with EDTB not sending coordinates to EDSM? In the last time I noticed several well known CMDRs sending lots of flightlog data without coordinates. Looks like EDSM support is setup correctly in EDTB, and coordinates are in the netlogs, but not reaching EDSM.
Versions 1.2.6 and 1.2.7 have sent incorrect positions to EDSM and thus have been deactivated on EDSM for handling coordinates.
 
Running latest version of EDTB 1.2.7.

Note, i have successful connection to FD api, as my CMDR data is accurate and EDTB noted System Information update per system jumps. However, the space/planet port data does not update. For example EDDB shows a given spaceport has a controlling faction, while EDTB shows a different value. EDDB is accurate based on comparison ingame. Also, the ship and module pricing notes the text "4 months ago," thus appears the data is not updating. When checking the error log, I see regular listings for:
Code:
action\updateAPIdata.php        line 78        message:  Error: no output from API, see.....
thoughts?

thx,
 
Running latest version of EDTB 1.2.7.

Note, i have successful connection to FD api, as my CMDR data is accurate and EDTB noted System Information update per system jumps. However, the space/planet port data does not update. For example EDDB shows a given spaceport has a controlling faction, while EDTB shows a different value. EDDB is accurate based on comparison ingame. Also, the ship and module pricing notes the text "4 months ago," thus appears the data is not updating. When checking the error log, I see regular listings for:
Code:
action\updateAPIdata.php        line 78        message:  Error: no output from API, see.....
thoughts?

thx,
Hi,

The EDDB API which EDTB uses has changed, that's why the EDTB data is outdated. I'll update EDTB when I get the chance.

Cheers,
CMDR Walter Harriman
 
Just FYI.
Galnet official web site doesn't support RSS. You can obtain a RSS link to galnet articles but it's a pain (no icon on the web site, no RSS on the source code, etc).

So, the french community decided to create a usefull web site to give to the whole community a RSS link to galnet articles, and more.

Follow this link to see the work done : http://news.galnet.fr/en/galnet-news-2/

Its in en and fr, and more language to come.

I think this site could be very usefull to all tiers app dev who wanted to build an app with tts to read galnet news.
 
Just FYI.
Galnet official web site doesn't support RSS. You can obtain a RSS link to galnet articles but it's a pain (no icon on the web site, no RSS on the source code, etc).

So, the french community decided to create a usefull web site to give to the whole community a RSS link to galnet articles, and more.

Follow this link to see the work done : http://news.galnet.fr/en/galnet-news-2/

Its in en and fr, and more language to come.

I think this site could be very usefull to all tiers app dev who wanted to build an app with tts to read galnet news.
Don't know if this is the solution but it would be awesome if ED Toolbox could fetch more than just the 3 most recent galnet articles (something Walter quite recently said was a limitation of the service he's currently using).

Unfortunately the service that provides the GalNet articles has put in place some limits. This means that the amount of articles retrieved will probably be no more than three from now on :(
 
Last edited:
I've just released EDTB 1.2.8 that hopefully fixes this issue.
Oh wow - what an unexpected surprise, that's brilliant! I'll try it at the weekend. By the way, my galnet feed hasn't updated for about four or five days now (just says "no new Galnet articles since you last asked"). Anyway, maybe this will fix that too. Thanks.

Edit: any idea how many articles it now supports?
 
Last edited:
Oh wow - what an unexpected surprise, that's brilliant! I'll try it at the weekend. By the way, my galnet feed hasn't updated for about four or five days now (just says "no new Galnet articles since you last asked"). Anyway, maybe this will fix that too. Thanks.

Edit: any idea how many articles it now supports?
Yeah there hasn't been any articles on the feed for a while. Looks like the new feed has 10 articles.
 
Thanks for the update, just in time for the weekend. After performing the update, I can no longer see the old bookmarks. POI's are shown, but not the old bookmarks.

I guess I could try uninstalling 1.2.8 then reinstall 1.2.7. If this works, is there a way to export the bookmarks to a different location before re-updating to 1.2.8? If that doesn't work, I have a full system backup from just yesterday I can use if need be.


Edit: - uninstalling 1.2.8 and installing 1.2.7 - bookmarks are accessable.
(not sure if related to the trouble, but I have not created any bookmark catagories).


Update: In version 1.2.7, I created a single bookmark category, then edited each bookmark adding it to the category. Installed / updated to 1.2.8 and the bookmarks now appear. (evidently I am not utilizing all the features of bookmarks).
 
Last edited:
Galnet feed is looking terrific now. I have noticed a new issue tho. The "nearest station" info now never says it's in "this system". It will say something like "the nearest station is in the xxx system which is zero point zero light years away".
 
Galnet feed is looking terrific now. I have noticed a new issue tho. The "nearest station" info now never says it's in "this system". It will say something like "the nearest station is in the xxx system which is zero point zero light years away".
Hi,

Can you download this file from Github and replace your local file with it (EDTB/Marvin/SystemData.php) and see if it works now.
 
Hi,

Can you download this file from Github and replace your local file with it (EDTB/Marvin/SystemData.php) and see if it works now.
Eurghhh! When I did that my "current system" and "nearest station" macros started reading out source code! ("slash span bla bla bla").

Edit: so I switched back to my previous version of that file - then I switched to the new one again to get you a better error report and it's stopped reading out code but is still saying the nearest station is zero point zero light years away.
 
Last edited:
Hi Walter, just wanted to let you know that I did some debugging and found my "nearest station is in THIS system" fault.

Basically in this from SystemData.php ..

Code:
    if ($cs_distance == 0) {
        echo 'The nearest spaceport is in this system. ';
    } else {
        echo 'The nearest spaceport is in the ' . $cs_system . ' system, ' . $ambiguity . number_format($cs_distance, 1) . ' light years away.';
    }

.. it turned out that $cs_distance was something like 0.0000001234 so I changed the code as follows ..

Code:
    if (number_format($cs_distance, 1) == 0) {
        echo 'The nearest spaceport is in this system. ';
    } else {
        echo 'The nearest spaceport is in the ' . $cs_system . ' system, ' . $ambiguity . number_format($cs_distance, 1) . ' light years away.';
    }

Not very elegant but it fixed the problem! You might want to retro something similar (or better) back into your source tree.
 
Last edited:
Top Bottom